17.mai-frokost er tradisjon hos veldig mange. Mange drar til venner eller familie for å starte dagen med noe god mat. Noen starter dagen også med litt Champagne i glasset. Dette er dagen der frokosten skal skikkelig nytes! Og da trenger du også bra oppskrifter!
Så hva er tradisjon å spise som 17.mai-frokost ? Som oftest er det veldig normalt med koldtbord eller små retter som er lett å spise. Også skal det være litt mangfold. Det er også normalt å ha litt Norsk tradisjonsrik mat. Derfor er laks, spekesinke, poteter, ost, flatbrød og karbonader veldig populært. Til drikke er ofte alkohol som hvitvin, øl og Champagne normalt. Av alkoholfritt er ofte ferskpresset eplejuice topp å servere. Kaffe hører selvfølgelig med!
17.mai-frokost oppskrifter
Kalkunfilet med Waldorfsalat
Waldorfsalat er noe som bare hører med på en 17.mai-frokost. Du kommer ikke utenom. Dette er en salat som passer ekstra godt på de sommerlige dagene. Kalkunfilet er noe som ikke er fullt så tradisjonelt, men gir noe ekstra godt på bordet. Kombinasjonen er meget bra!
Se her for oppskrift på Kalkunfilet med Waldorfsalat.
Bondeomelett med tomatsalat
Vi fant denne hos Rema 1000 og den passer perfekt til litt anderledes servering på 17. mai-frokost. Denne kombinerer det vi liker så godt på denne dagen. Litt godt Norsk bondemat og frisk tomatsalat. Kan også da brukes sammen med andre retter. Enkelt og greit!
Se her for oppskrift av Bondeomelett med tomatsalat.
Spekematanretning
Dette burde stå på bordet uansett hva du velger å servere ved siden av. Spekemat er nesten Alfa Omega på en 17.mai-frokost. Det er også veldig enkelt å sette opp og tar ikke lang tid. Men, sørg for at det ser litt bra ut og at du legger ved litt søt også. Her kan du velge den spekematen du selv synes er best!
Oppskrift på Spekematanretning finner du her.
Spekemat med eggerøre
Du kan også velge å ta med eggerøre til spekemat. Det er noe alle setter pris på og liker. Husk å ikke overdriv med egg. Det kan faktisk bli for mye. Derfor hvis du velger denne varianten trenger du ikke omelett. Velg heller da noe annet.
Se oppskrift for spekemat med eggerøre her.
Lun og mettende potetsalat
Potetsalat hører hjemme hvis du dropper Waldorfsalaten. Noen liker også bedre å ha potetsalaten og noen har også begge deler. En god potetsalat kjøper du ikke ferdig fra Denja eller Delikat. Den lager du selv. Gjerne med en gammel oppskrift som har vært i familien lenge. Har du ikke det så er denne mer en bra nok.
Se her for oppskrift på lun og mettende potetsalat.
Røkt laks på toast
Det blir heller ingen 17.mai-frokost uten laks. Laks gjør som oftest frokosten komplett og det er godt med noe som vi ikke spiser så ofte. Noen tar også laks i lefser, men det foretrekkes på toast fordi lefser blir ofte mykt mot mykt og kan fort bli for bløtt. En hardt ristet toast er tingen for å sette kontrasten.
Se oppskrift på røkt laks på toast her.
Miniburgere med Norvegia
Som prikken over i’en kan du servere Miniburgere for de som virkelig er sulten ved frokost. Dette kan passe godt inn, men det avhenger av hvor mye annet du har puttet på bordet. Denne retten kan også serveres alene da det er mye mat. Men husk at burgerne skal være små og ikke store.
Se oppskriften på miniburgere med Norvegia her.
Champagnefrokost
Hvis du bare skal servere Champagne og noe smått til kan du se denne videoen fra TV 2 frokost TV. Her får du mange fine tips! http://www.tv2.no/gmn/wenche/oppskrifter/champagnefrokost-2315498.html
Nå er det din tur! Fortell oss hva du vil servere på 17.mai-frokost eller hvilken oppskrift vi burde ta med. Bruk kommentarfeltet under.